kako-da-steknete-prihode-i-samopouzdanje
Blog

Kako da steknete prihode i samopouzdanje zahvaljujući mobilnom telefonu?

Ako i vi, kao i veliki broj kolega muzičara, imate nedoumicu kako da steknete prihode i samopouzdanje pred publikom, sada postoji rešenje za to. Želeo bih da vam ukažem na nekoliko stvari koje muzičari širom sveta rade. Kako stiču svoju publiku, samopouzdanje kao i kako zaraditi novac putem interneta. Danas, u doba modernih tehnologija, mnogo je lakše steći kontakte i zaraditi novac putem interneta. Takođe, jednostavnije je steći poštovaoce vašeg rada i imati realniju sliku o sebi. Za sve to, dovoljan je samo mobilni telefon. Ovaj mali uređaj veliki broj sati dnevno provodi u našim rukama, a možete ga pametno iskoristiti.

Kako steći realnu sliku o sebi?

Prva pozitivna stvar u ovome jeste što ćete redovnim snimanje vežbanja i rada steći najrealniju sliku o sebi i svom izvođenju. Za početak, ne morate praviti video snimke. Ukoliko se ne dopadate sebi pred kamerom, za početak možete snimati audio-zapis. Zvučni zapis vežbanja svi možemo priuštiti sebi zahvaljujući mobilnom telefonu.

Kako da steknete prihode i samopouzdanje?

Veliki napredak u sviranju i izvođenju napravio sam onda kada sam na početku uključio snimanje vežbanja i ostavio telefon sa strane da snimi sve što vežbam i kako vežbam. Onda sam shvatio puno korisnih stvari o sebi.

Snimanje vežbanja predstavlja najrealniju zvučnu sliku o vama. Na mnogim muzičkim akademijama širom sveta profesori instrumenata preporučuju ovu metodu vežbanja. Zašto? Zato što ste to što čujete na snimku zaista vi i vaša interpretacija. Mnogo puta imamo utisak da smo nešto navežbali i da je to dobro. Ako ste 100% sigurni u vaše izvođenje, snimite interpetaciju i imaćete najrealniju sliku o tome da li je to izvođenje baš onako kako ste zamislili.

Nakon prvih nekoliko snimanja shvatio sam da je potrebno da bolje  organizujem vežbanje.  Doveo sam takođe u pitanje način na koji vežbam kao i program koji vežbam. Sačuvao sam mnoštvo snimaka, a zatim sam uporedio sa snimcima koje sam napravio mesec dana ranije. Razlika je bila neverovatna i primetio sam svoj napredak. Zaista je lep osećaj kada to uvidite na osnovu snimaka. Pokušajte i shvatićete o čemu vam govorim.

Kako steći publiku, kako zaraditi novac i dobiti angažmane na osnovu snimaka?

Sledeći zadatak bio bi objaviti snimak vašeg izvođenja na društvenim mrežama. Svi smo redovni korisnici društvenih mreža na kojima provodimo sate i dane. Kada bi ove platforme iskoristili na mnogo pametniji način, mogli bismo zaraditi novac, steći publiku i ostvariti saradnju sa drugim muzičarima. Zahvaljujući pametnim telefonima u svega nekoliko klikova možemo obraditi snimak i objaviti ga na nekoj od društvenih mreža.

Širom sveta milioni muzičara svakodnevno borave na društvenim mrežama. Svi oni svakodnevno objavljuju snimke svog rada.

Da li mislite da su oni čekali da prvi snimak bude savršen pa su ga objavili? Ne. Redovno su objavljivali snimke i sadržaj, koji je vremenom postajao sve bolji, a pratioci na Instagramu su uživali u procesu koji se dešava i napretku tih muzičara.

Samim tim, shavatili su kako zaraditi na Instagramu, a publika je pratila njihov rad i delila snimke na društvenim mrežama. Trenutno jedan od najjednostavnijih medija jeste Instagram, gde putem story – ja i putem objava na profilu možete steći na hiljade pratilaca. To je publika koja će pratiti i deliti vaš sadržaj što će vam značajno olakšati da dođete do novih angažmana.

Društvene mreže nam danas omogućavaju toliko toga besplatnog poput novih poznanstava sa muzičarima, saradnju sa muzičarima širom sveta, saradnju sa klubovima, agencijama kao i produkcijskim kućama. Dovoljno je samo da pritisnemo to jedno dugme na telefonu i krenemo u akciju.

Kako društvene mreže možete iskoristiti, kako zaraditi novac i kako prodati svoj rad i napraviti biznis, možete saznati u eBook-u „Muzičari na društvenim mrežama” koji je mnogim muzičarima do sada pomogao da svoj muzički talenat pretvore u biznis.

Do tada vas pozivam da krenete u akciju, kako biste mogli što bolje da upravljate sadržajem i prodate svoj rad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.