Online video kurs iz jazz aranžiranja

Napravite jazz aranžman koji će oduševiti publiku, jer je edukacija iz jazz aranžiranja sada na dohvat ruke.

Komponovanje vam ide od ruke, ali jazz aranžmani škripe? Da pisanje i pravljenje aranžmana za bend više ne bude strašna stvar, kurs iz jazz aranžiranja vam može pomoći da jednostavnije napravite dobar jazz aranžman. Da biste to lakše i što jednostavnije uradili vrlo je važno da budete obrazovani i posedujete kvalitetno znanje iz oblasti jazz aranžiranja.

Ako ste mislili da je teško iskomponovati aranžman koji bi trebalo staviti na stalak pred muzičare, a da zvuči profesionalno, moram vam reći da grešite. Dobar jazz aranžman, stvara se vrlo lako, samo treba znati kako.

Kako napraviti dobar jazz aranžman?

Nažalost, u praksi se pokazalo kao problem pisanje aranžmana za bend koji sadrži više duvačkih instrumenata. Nakon završenog kursa iz džez aranžiranja, moći ćete da organizujete vaš bend i duvačku i ritam sekciju, tako da vaša autorska muzika zvuči baš onako kako ste vi to zamislili.

Ali to nije sve!

Na kursu se obrađuju oblasti muzičke pismenosti, notacija, instrumentacija i hijerarhija redosleda postavke instrumenata u aranžmanu. To znači, da svoj aranžman možete da posaljete bilo kom profesionalnom bendu bilo gde u svetu i zvučaće baš onako kako ste vi to zapisali. 

Kurs iz jazz aranžiranja sastoji se iz 10 modula i odvija se tempom koji vama odgovara. To znači da možete da ga gledate bilo kad i  bilo gde. 

Zašto baš ovaj kurs iz jazz aranžiranja?

Ovaj kurs iz jazz aranžiranja je jedinstven u Srbiji i u regionu po sistematičnom pristupu edukacije. Održava se online u video formatu, a takođe postoji mogućnost pohađanja kursa po principu individualne nastave online 1 na 1. Na njemu ćete steći znanje na maternjem jeziku i ovladati veštinama iz ovih oblasti koje su danas gotovo nedostupne. Međutim, pojavilo se interesovanje iz zemalja u regionu za ovom vrstom edukacije. Tako da sam iz tog razloga odlučio da vam ovaj kurs učinim dostupnim i online svima vama koji želite da unapredite svoje znanje iz ove oblasti.

Pored toga što je kroz kurs prošlo dosta profesionalnih džez muzičara, studenata, kao i polaznika sa stečenim klasičnim obrazovanjem, kurs su pohađala i dva inkluzivna polaznika sa posebnim potrebama.

Šta po završetku kursa?

Nakon završenog kursa bićete sposobni da:

– Napravite aranžman jedne numere u nekoliko stilova,

– Vršite brze i korekcije, rearanžirate i transponujete u slučaju promene članova benda,

– Napišete moderan ili “old school” aranžman koristeći samo par aranžerskih trikova,

– Izaberete najbolje i aranžerske tehnike i boje koje želite za vaš bend.

Ako želite da savladate sve ove tehnike i da već nakon prvog časa počnete da pravite svoj aranžman, budite slobodni, kontaktirajte me putem mail adrese: contact@nikolamirosavic.rs

Nakon završenog kursa, naše druženje ne prestaje. Naprotiv! Tu sve počinje.

Po završetku kursa od mene dobijate BESPLATNO konsultacije za sve vaše aranžmane koje budete pisali u narednom periodu, dok ne izgradite svoj lični stil i krenete svojim putem. Takođe, tu sam za vas vezano za sugestije, konsultacije zajedničke ideje i projekte.

Po završetku kursa od mene dobijate i čitav plan i program sa zvučnim i praktičnim primerima za vežbanje. Primere koje budem delio sa vama za analizu i slušanje olakšaće vam dalje napredovanje u izradi aranžmana. Znanje, koje ste stekli na kursu, biće vam dovoljno da slušajući različite džez ansamble izgraditi svoj stil aranžiranja.

Plan i program kursa.

Prva lekcija: Slušanje više verzija aranžmana i primena analize na aranžmanima

Druga lekcija: Tema i forme u džez muzici

Treća lekcija: Makro forma džez aranžmana

Četvrta lekcija: Analiza makro forme aranžmana

Prva lekcija: Intro – analiza, prepoznavanje u okviru forme kroz zvučne i praktične primere, pisanje intra.

Prva lekcija: Pisanje aranžmana u programu Sibelius i postavka instrumentacije za bend

Druga lekcija: Alatke i prečice u okviru Sibelius programa i uputstvo za korišćenje

Prva lekcija: Transpozicije instrumenata, opsezi instrumenata. Primena transpozicija na licu mesta i izmene aranžmana u različitim situacijama.

Prva lekcija: Akordski slogovi i funkcije

Druga lekcija: primena akordskih slogova na melodiju u aranžmanu.

Nestandardne forme džez aranžmana koje su se dešavale u periodu evolucije, sazrevanja i razvijanja džez formi kroz stilove.

Prva lekcija: Pozadinske linije – background lines.

Druga lekcija: Praktično pisanje pozadinskih linija i primena u aranžmanu.

Prva lekcija: Pisanje schout chorusa, prepoznavanje u aranžmanu i analiza.

Druga lekcija: Praktično pisanje Schout chorusa

Reharmonizacija aranžmana.

U ovom modulu govorimo o pisanju krajeva aranžmana, njihovom nastanku, evoluciji kroz stilove i njihovoj primeni na vašem aranžmanu.

Kako se prijaviti na kurs?

Na kurs se možete prijaviti veoma jednostavno, putem mail adrese: contact@nikolamirosavic.rs

Ovaj jedinstveni kurs vam je trenutno dostupan online u vidu video formata po ceni od samo 290 eura. Takođe, ukoliko želite da ovaj kurs pohađate usmeno po principu individualne nastave, njegova cena iznosi 450 eura.

Celokupnu uplatu kursa možete izvršiti na račun koji ćete tobiti u mailu nakon prijave. Uplata kursa se vrši u celosti pre početka kursa.