Kurs iz jazz aranžiranja - Nikola Mirosavić | Jedinstveni kurs aranžiranja

Kurs iz jazz aranžiranja

Napravite jazz aranžman koji će oduševiti publiku, jer je edukacija iz jazz aranžiranja sada na dohvat ruke.

Komponovanje vam ide od ruke, ali jazz aranžmani škripe? Da pisanje i pravljenje aranžmana za bend više ne bude strašna stvar, kurs iz jazz aranžiranja vam može pomoći da jednostavnije napravite dobar jazz aranžman. Da biste to lakše i što jednostavnije uradili vrlo je važno da budete obrazovani i posedujete kvalitetno znanje iz oblasti jazz aranžiranja.

Ako ste mislili da je teško iskomponovati aranžman koji bi trebalo staviti na stalak pred muzičare, a da zvuči profesionalno, moram vam reći da grešite. Dobar jazz aranžman, stvara se vrlo lako, samo treba znati kako.

Kako napraviti dobar jazz aranžman?

Nažalost, u praksi se pokazalo kao problem, pisanje aranžmana za bend koji sadrži više duvačkih instrumenata. Nakon završenog kursa iz džez aranžiranja, moći ćete da organizujete vaš bend i duvačku i ritam sekciju, tako da vaša autorska muzika zvuči baš onako kako ste vi to zamislili.

Ali to nije sve!

Na kursu se obrađuju oblasti muzičke pismenosti, notacija, instrumentacija i hijerarhija redosleda postavke instrumenata u aranžmanu. To znači, da svoj aranžman možete da posaljete bilo kom profesionalnom bendu bilo gde u svetu i zvučaće baš onako kako ste vi to zapisali. 

Kurs iz aranžiranja traje 10 nedelja i odvija se tempom koji vama odgovara. 

Zašto baš ovaj kurs iz jazz aranžiranja?

Ovaj kurs iz jazz aranžiranja je jedinstven u Srbiji i u regionu po sistematičnom pristupu edukacije jer se održava  po principu individualne nastave online 1 na 1. Na njemu ćete steći znanje na maternjem jeziku, i ovladati veštinama iz ovih oblasti koje su gotovo nedostupne danas. Međutim, poslednjih par meseci pojavilo se interesovanje iz zemalja u regionu za ovom vrstom edukacije. Tako da sam iz tog razloga odlučio da vam ovaj kurs učinim dostupnim i online putem zoom aplikacije.

Pored toga što je kroz kurs prošlo nekoliko profesionalnih džez muzičara, studenata, kao i polaznika sa stečenim klasičnim obrazovanjem, kurs su pohađala i dva inkluzivna polaznika sa posebnim potrebama.

Šta po završetku kursa?

Nakon završenog kursa bićete sposobni da:

– Napravite aranžman jedne numere u nekoliko stilova,

– Vršite brze i korekcije, rearanžirate i transponujete u slučaju promene članova benda,

– Napišete moderan ili “old school” aranžman koristeći samo par aranžerskih trikova,

– Izaberete najbolje i aranžerske tehnike i boje koje želite za vaš bend.

Ako želite da savladate sve ove tehnike i da već nakon prvog časa počnete da pravite svoj aranžman, budite slobodni, kontaktirajte me putem mail adrese: contact@nikolamirosavic.rs

Nakon završenog kursa, naše druženje ne prestaje. Naprotiv! Tu sve počinje.

Po završetku kursa od mene dobijate BESPLATNO konsultacije za sve vaše aranžmane koje budete pisali u narednom periodu, dok ne izgradite svoj lični stil i krenete svojim putem. Takođe, tu sam za vas vezano za sugestije, konsultacije zajedničke ideje i projekte.

Po završetku kursa od mene dobijate i čitav plan i program sa zvučnim i praktičnim primerima za vežbanje. Primere koje budem delio sa vama za analizu i slušanje olakšaće vam dalje napredovanje u izradi aranžmana. Znanje, koje ste stekli na kursu, biće vam dovoljno da slušajući različite džez ansamble izgraditi svoj stil aranžiranja.

Plan i program kursa.

Kratki istorijat džez aranžiranja, pregled formi aranžmana i pristup aranžiranju. Obrada materijala kroz zvučne, vizuelne i praktične primere u različitim stilovima: swing, latin, balada.  Kratak pregled časa – video

Osnovne forme džez aranžmana  analiza i forme kroz stilove i razvoj džez aranžiranja. Kratak pregled časa – video 

Pisanje za duvačke instrumente i transpozicije za (trube, saxofone, trombone) notacija, opsezi i artikulacija pohijerarhiji. Kratak pregled časa – video

Džez harmonija i akordski slogovi u aranžmanima: 

Cluster, Schell voicings, Four way close, drop 1, 2, 3, 4, 2+ 4, Kvartni voicing, Spread voicings, Spread position with available notes, Upper structure) i vrste akordskih slogova u određenim kombinacijama.

Neformalni delovi forme: Intro, send off, vemp i ostali delovi aranžmana koji spadaju u posebne aranžerske netipične delove aranžmana.

Pozadinske linije (background lines), vrste pozadinskih linija, dinamičke i tehničke varijacije sa zvučnim i praktičnim primerima.

Schout chorus, modeli, primeri, načini komponovanja i primena.

Reharmonizacija, dijatonska, hromatska, modalna razmena i upper structure approach.

Druga tema i tipovi iste, način komponovanja i aranžiranja i rearanžiranje.

Finalna korekcija aranžmana, provera i razdvajanje za različite instrumente i dirigenta. Priprema za stavljanje na pult za note.

Kako se prijaviti na kurs?

Na kurs se možete prijaviti veoma jednostavno, putem mail adrese: contact@nikolamirosavic.rs

Ovaj jedinstveni kurs vam je trenutno dostupan po ceni od 150 eura.

 Rezervacija mesta se uračunava u cenu. Celokupnu uplatu kursa možete izvršiti na račun koji ćete tobiti u mailu nakon prijave. Uplata kursa se vrši na prvom času.