jazznikola-online-priject

Jazznikola online project

Jazznikola online project čine profesionalni jazz muzičari sa različitih meridijana iz različitih zemalja sveta, koji se ne poznaju lično iako nastupaju zajedno na ovim numerama.

Projekat je nastao u maju 2020. Godine. Ideja za Jazznikola online project ima za cilj umrežavanje jazz muzičara i online snimanje jazz standarda i autorskih jazz kompozicija. Dobrodošli su svi jazz muzičari koji žele da zajedno kreiramo i stvaramo muziku. Ukoliko i vi vidite sebe kao deo ovog projekta, budite slobodni kontaktirajte me putem mail adrese: contact@nikolamirosavic.rs kako bismo se upoznali i zajedno se bavili najlepšim poslom na svetu.

Kako Jazznikola online project funkcioniše?

Projekat funkcioniše tako što jazz muzičari koji žele da učestvuju u ovom projektu od kada je otvoren poziv, šalju predloge šta bi želeli da sviramo zajedno i snimamo.

– Zatim putem grupnog chat – a na messengeru ili Viber grupe dajemo predloge vezano za numeru i aranžman, tempo i zvučni identitet same kompozicije.

– Nakon toga određenim redosledom svako u svom kućnom studiju snima pesmu u programu za snimanje. Bilo da je to Cubase, Logic pro, Studio one ili bilo koji drugi program, nakon čega meni šalje svoj audio snimak.

– Sledeći korak je produkcija, mix i mastering koju obavljam u toplini Jazznikola home studiju.

– Nakon audio produkcije, svaki snimak se objavljuje na You tube kanalu i dobija svoj vizuelni identitet.

U ovom projektu do sada je učestvovalo nekoliko džez muzičara, neki snimci se još uvek produciraju, neki se trenutno snimaju. Ovo je projekat koji intenzivno traje, ali zbog samog procesa i kilometara koji dele muzičare snimci nešto sporije nastaju. Neke od dosadašnjih uspešno odsviranih numera možete čuti na linkovima ispod. 

Jazznikola online project

Jazznikola online project & The Yeqy,
Milan Petrović & Lieven Martens.

Ovaj zapis na kom izvodimo poznati jazz standard Mercy Mercy Mercy, nastao je u Januaru 2021. godine. 

Na njemu učestvuju Milan Jeina –  bubnjar koji trenutno živi u Beogradu, gde je u svom profesionalnom kućnom studiju snimljen bubanj.

Kontrabas na ovoj džez numeri svira kolega Lieven Martens iz Nemačke, sa kojim se lično ne poznajem već samo online. Milan Petrović – rhodes, koji trenutno živi i radi u beogradu.

Audio produkcija ovog snimka odrađena je u “Jazznikola home studio” produkciji.

Jazznikola online project
& Vukašin Bakić feat. Mauro sereno

Ovaj zapis na kom izvodimo poznati jazz standard Solar, nastao je u u Septembru 2020 godine. 

Na njemu učestvuju Vukašin Bakić – master diplomirani džez bubnjar koji trenutno živi u Aranđelovcu, gde je u njegovom profesionalnom kućnom studiju snimljen bubanj.

Kontrabas na ovoj kao i na još jednoj džez numeri u ovom projektu svira Mauro Sereno. Mauro je široj svetskoj publici poznat sa You tube – a kao Mr. Sunny bass.  Numera je snimljena uz njegovu interpretaciju sa You tube kanala, uz dozvolu autora.

Vukašin Bakić je ovog puta bio zadužen za audio produkciju, dok je moja dužnost bila, aranžman i marketing.

Jazznikola online project
& Vladimir Mandarić feat. Mauro sereno

Ovo je audio zapis na kom izvodimo poznati jazz standard I mean you. Snimak je nastao u Julu 2020 godine. 

Na njemu učestvuju Vladimir Mandarić – Beogradski džez gitarista koji trenutno živi i radi u Manhajmu, malom gradu u Nemačkoj gde je i snimljena gitara.

Kontrabas na ovoj kao i na još jednoj džez numeri u ovom projektu svira Mauro Sereno. Mauro je široj svetskoj publici poznat sa You tube – a kao Mr. Sunny bass.  Numera je snimljena uz njegovu interpretaciju sa You tube kanala, uz dozvolu autora.

Moja malenkost je ovog puta bila zadužena za trubu, kao i audio produkciju.

Jazznikola online project & Mr. Sunny bass

Poznati jazz standard This I dig of you, sa poznatog džez albuma “Soul station” – Hank Mobley.  Ovo je prvi You tube snimak Jazznikola online projekta.

Na ovom snimku učestvuje na kontrabasu Mauro Sereno, džez kontrabasista sa Sicilije. Mauro je široj svetskoj publici poznat sa You tube – a kao Mr. Sunny bass. 

Moja malenkost je ovog puta bila zadužena za trubu, kao, audio produkciju, vizuelni identitet i pokretanje i inicijativu ovog projekta. Numera je snimljena uz bass liniju njegovog snimka sa You tube-a uz dozvolu autora.