da-li-nositi-instrument-na-letovanje-nikola-mirosavic.jpg
Blog

Da li nositi instrument na letovanje?

Da li ste zaista profesionalni ili se samo tako nazivate? Koliko dana ste zaista jaki da izdržite bez instrumenta? Da li nositi instrument na letovanje?

Sigurno ste se dosta puta, kao muzičar pitali ili dolazili u iskušenje kada polazite na letovanje, da li nositi instrument na godišnji odmor!? Ok! Ako svirate klavir ili harfu opravdano je! … Ali ako svirate kontrabas koji je vrlo glomazan i težak ili trubu? Sigurno bi ste se dobro zapitali…

Ja sam mislio da sam frik, što na letovanje nosim trubu. Pre par godina, trebalo je prvi put da pođem sa devojkom na letovanje. Međutim, nisam znao kako to da joj saopštim. Dugo sam razmišljao jer nisam znao  kako će ona to podneti. Hvala Bogu, sasvim razumno je prihvatila tu informaciju. Onda sam imao osećaj da će me ljudi sa kojima putujemo čudno gledati… međutim, skupio sam hrabrosti i poneo prigušivač i išao na “Bože pomozi” da me ne izbace iz smeštaja dok vežbam

Ali nedavno sam čuo jednu još čudniju stvar…

Nedavno sam imao svirku sa kolegom koji svira kontrabas i iznenadio me je kada mi je rekao da je na more nosio kontrabas. Zapravo, njegova devojka je izjavila da on nije normalan, jer je to uradio. Nažalost imao je malo problema prilikom transporta, ipak je odlučio instrument na letovanje. Kontrabas je malo veći pa je sedeo na četiri sedišta na kraju autobusa, ali svaka čast za hrabrost!

Ako se razmišljate da li poneti ili ne, imajte na umu da je 10 dana na moru. Zapravo 13 dana, računajući vreme putovanja do letovališta. A to je 312 sati ukupno, a instrument na letovanju možete iskoristiti. Ako ne iskoristite instrument za vežbanje, evo šta možete još uraditi. Možete napraviti dobre fotke na obali dok zalazi sunce ili ispozirati u vodi, zasvirati na šetalištu i zaraditi neki eur ili nikad se ne zna, ako se ukaže idealna prilika zasvirati u nekom baru.

Ukoliko ste počeli da razmišljate o ovoj temi i ako vam je ovaj moj tekst bio zaista koristan, podsećam vas da bi ste mogli da ga podelite sa drugima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.